Bišu produkti medicīniskajās ierīcēs un to izvēle patērētāju vidū - Truhanova, Zane (Latvijas Universitāte, 2015)
Ar katru gadu arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta ārstēšanai ar dabas produktiem. Arī bišu produkti ir to dabas līdzekļu skaitā, ko pacienti izvēlas dažādu saslimšanu ārstēšanā. Darba mērķis ir noskaidrot iedzīvotāju informētību par medicīniskajām ierīcēm, kuru sastāvā ir bišu produkti, un uzzināt, kuras no Latvijā reģistrētajām medicīniskajām ierīcēm ir vispieprasītākās iedzīvotāju vidū. Iegūtie dati liecina, ka liela daļa iedzīvotāju ikdienā izmanto kādu no bišu produktiem, taču tad, kad jau novērojami slimības simptomi, bišu produktus izvēlas jau krietni lielāka iedzīvotāju daļa. Diemžēl lielākā daļa aptaujāto iedzīvotāju nezina nevienu medicīnisko ierīci, kuras sastāvā būtu bišu produkti. Biežāk izmantotās medicīniskās ierīces pēc aptaujas rezultātiem ir aerosols LaringoSpray un SIA Deiro ziedes.

With each passing year more and more attention is paid to treatment by natural products. Bee products are one of the natural products that patients prefer for treatment of various diseases. The aim is to clarify the awareness of medical devices containing bee products, and find out which of the medical devices that are registered in Latvia, is most popular among the population. The obtained data shows that a large part of the population on a daily basis using bee products, but when the symptoms of a disease can be observed, bee products already chosen much greater proportion of the population. Unfortunately, most of the people surveyed do not know any medical device composed of bee products. According to the survey results, the commonly used medical devices are spray LaringoSpray and Ltd. Deiro ointments.
Bee products in medical devices and the choice among consumers
Keywords: Farmācija; propoliss; medicīniskās ierīces; pretiekaisuma; medus; peru pieniņš