Uztvertās līderības un iesaistes saistība ar apmierinātību ar darbu - Lase, Ieva (Latvijas Universitāte, 2019)
Šī pētījuma mērķis ir izpētīt sakarības starp darbinieku apmierinātību ar darbu, iesaisti darbā un uztverto līderību. Lai to izdarītu, tika izvirzīti divi pētījuma jautājumi. Pirmais, vai pastāv statistiski nozīmīga sakarība starp uztverto līderību, iesaisti darbā un apmierinātību ar darbu? Otrais, ja pastāv, tad cik nozīmīga tā ir? Pētījumā piedalījās 101 respondents, no kuriem 82% bija sievietes un 18% vīrieši, vidējais respondentu vecums ir 33,24 gadi un vidējais respondentu darba stāžs ir 3,11 gadi. Pētījuma datu ievākšanai tika izmantotas trīs aptaujas – Spektora apmierinātība ar darbu, Utrehtas iesaiste darbā un Bleika un Moutona uztvertās līderības aptauja. Pētījuma rezultāti uzrāda, ka pastāv pozitīva un vidēji cieša statistiski nozīmīga korelācija starp uztverto līderību, iesaisti darbā un apmierinātību ar darbu.

The aim of this study is to explore the relationship between job satisfaction, engagement and perceived leadership. To do this, two research questions were raised. First, is there a statistically significant relationship between perceived leadership, engagement and job satisfaction? Second, if so, how important is it? 101 respondents took part in the study, of which 82% were women and 18% were men. The average age of the respondents is 33,24 years and the average work experience is 3,11 years. Three surveys were used to collect the research data: Spector’s Job Satisfaction Survey, Utrecht Work Engagement Scale, and Blake and Mouton Managerial Grid Model. The results of the study shows that there is a positive and moderately close statistically significant correlation between perceived leadership, engagement and job satisfaction.
Relationship between Perceived Leadership and Engagement with Job Satisfaction
Keywords: Psiholoģija; apmierinātība ar darbu; uztvertā līderība; iesaiste darbā; job satisfaction; perceived leadership