Ihtiola satura spektrofotometriskā noteikšana farmaceitiskos preparātos - Patjukova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2016)
Ihtiola satura spektrofotometriskā noteikšana farmaceitiskajos preparātos. Patjukova J., zinātniskie vadītāji Trifonova M., prof.Vīksna A. Maģistra darbs 65 lapaspuses, 24 attēli, 22 tabulas, 28 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Izpētīta literatūra par ihtiolu un tā sastāvu, zāļvielu formām un iespējamām noteikšanas metodēm. Izstrādāta ihtiola satura noteikšanas metode supozitorijos, izmantojot tā sastāvā esošo sulfonskābju reakciju ar metilēnzilo krāsvielu. Izvērtēta izstrādātās metodes pielietojamība un piedāvāta stratēģija metodes optimizācijai.

Spectrophotometric determination of ichthyol assay in pharmaceutical preparations. Patjukova J., supervisors Trifonova M., prof. Vīksna A. Magister project, 65 p., 24 fig., 22 tab., 28 references, 5 appendices. In Latvian. Literature about ichthyol, that determination and investigations, as well as ichthyol containing pharmaceutical preparations was studied. Method for ichthyol assay determination in suppositories, applying reaction of sulfonic acid salts with methylene blue was developed. Method applicability was assessed and strategy for optimisation was proposed.
Spectrophotometric determination of ichthyol assay in pharmaceuticals
Keywords: Ķīmija; IHTIOLS; EKSTRAKCIJA; SULFONSKĀBJU SĀĻI; METILĒNZILAIS; SPEKTROFOTOMETRIJA