Sociālpedagoģiskais darbs ar skolēniem, kas ir pakļauti atstumtības riskam X Valsts ģimnāzijā 4.klasēs. - Kiseļa, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2022)
Diplomdarbs “Sociālpedagoģiskais darbs ar skolēniem sociālās atstumtības mazināšanā X Valsts ģimnāzijā 4.klasēs” izstrādāts ar mērķi raksturot sociālās atstumtības problēmu X Valsts ģimnāzijā un sociālpedagoģiskās iespējas to mazināšanā 4.klasēs. Teorētiskajā daļā raksturota sociālā atstumtība un to ietekmējošie faktori, analizētas vecumposma īpatnības sociālās atstumtības rašanās procesā, izzināt sociālpedagoģiskās darbības iespējas sociālās atstumtības mazināšanā. Praktiskajā daļā analizēts veiktais pētījums par sociālo atstumtību X Valsts ģimnāzijā 4.klasēs. Izstrādāta sociālpedagoģiskā programma, lai mazinātu sociālo atstumtību. Veikta programmas aprobācija un analīze. Atslēgas vārdi: sociālpedagoģiskā darbība, sociālais pedagogs, sociālā atstumtība, sociālās atstumtības mazināšana, ģimnāzija.

The diploma paper “Socio-pedagogical work with pupils who are subject to social exclusion in X State Gymnasiums in the 4th grades” is designed with the aim to describe the problem of social exclusion in the X State Gymnasium and socio-pedagogical opportunities for reducing it in the 4th grades. The theoretical part describes social exclusion and its influencing factors, analyzes the characteristics of age in the process of the emergence of social exclusion, explores the possibilities of socio-pedagogical activity in reducing social exclusion. The practical part analyzes the research conducted on social exclusion in the X State Gymnasium in the 4th grades. A socio-pedagogical program was developed to reduce social exclusion. Approbation and analysis of the program was carried out. Key words: socio-pedagogical activity, social pedagogue, social exclusion, reduction of social exclusion, gymnasium.
Socio-pedagogical work with pupils who are subject to social exclusion in X State gymnasium in grades 4.
Keywords: Pedagoģija; sociālpedagoģiskā darbība; sociālais pedagogs; sociālā atstumtība; sociālās atstumtības mazināšana; ģimnāzija