SIA "BITE Latvija" finanšu analīze un rezultātu novērtējums - Sproģe, Inese (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba mērķis ir balstoties uz SIA “BITE Latvija” finanšu analīzes rezultātiem, atklāt finansiālās darbības iespējamās problēmas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālās darbības efektivitātes paaugstināšanai. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā ir izpētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Otrajā daļā ir izpētīts SIA “BITE Latvija” darbības raksturojums un telekomunikācijas nozare. Trešajā daļā ir veikta uzņēmuma finansiālo rādītāju analīze un noteiktas uzlabošanas iespējas. Pētījuma gaitā tika konstatētas SIA “BITE Latvija” problēmas, kas galvenokārt ir saistītas ar likviditātes risku. Diplomdarbs sastāv no 78 lappusēm bez pielikumiem, tas satur 23 formulu, 15 tabulas, 13 attēlus un 57 literatūras avotu.

The purpose of the diploma thesis is to reveal the possible problems of financial activity of Ltd BITE Latvija and to develop proposals for increasing the efficiency of the company's financial activity. Thesis consists of three chapters. The first chapter explores the theoretical aspects of financial analysis. In the second chapter, the characteristics of Ltd BITE Latvija and the telecommunications sector are studied. In the third chapter, the analysis of the company's financial indicators is performed and the possibilities for improvement are identified. The diploma thesis consists of 78 pages without appendices, it contains 23 formulas, 15 tables, 13 figures and 57 references. Thesis keywords: financial analysis, financial ratios, liquidity, profitability
Financial Analysis and Evaluation of Results of the BITE Latvija Ltd.
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu koeficienti; likviditāte; rentabilitāte