Iedzīvotāju uzticība publiskās pārvaldes institūcijām kā personāla piesaistes instruments: Nacionālo bruņoto spēku pieredze - Kārkliņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbā „Iedzīvotāju uzticība publiskās pārvaldes institūcijām kā personāla piesaistes instruments: Nacionālo bruņoto spēku pieredze” pētīta armijas nepieciešamība palielināt jaunu karavīru skaitu. Pētījuma mērķis ir izanalizēt Nacionālo bruņoto spēku jauno karavīru motivāciju un to ietekmējošos faktorus uzsākt dienestu, izvērtēt uzticības nozīmi militārās karjeras izvēlē, kā arī izstrādāt priekšlikumus karavīru rekrutēšanas procesa pilnveidošanai. Maģistra darba ietvaros izpētīts, ka šobrīd sabiedrības uzticība institūcijai karavīru rekrutēšanā netiek izmantota. Kandidātu piesaiste balstīta uz finansiāliem ieguvumiem – atalgojumu un sociālajām garantijām, tāpēc sniegti priekšlikumi rekrutēšanas procesa uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no ievada, piecām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Darba pamatteksts izklāstīts 95 lappusēs. Darbā iekļauti 25 attēli un 15 pielikumi. Literatūras sarakstā iekļautas 65 vienības.

Master`s thesis „Citizens` Trust in Institution of Public Administration as a Personnel Recruitment Tool: Case of the National Armed Forces” focus on army’s goal to increase the number of new soldiers. The objective of the master`s thesis is to analyze National Armed Forces new soldiers motivation and it`s influencing factors to start military service, evaluate role of trust in decision making about military career and develop proposals to improve the soldiers recruitment process. Research found that army doesn`t use citizen trust in soldier recruitment process. Recruitment is based on financial gain – salary and social guarantees, that`s why author gives recommendations for the recruitment strategy improvement. Master`s thesis consists of introduction, five chapters, conclusions and recommendations, bibliography and appendices. The core text covers 95 pages. Work includes 25 images and 15 appendices. Bibliography comprises 65 units.
Citizens Trust in Institution of Public Administration as a Personnel Recruitment Tool: Case of the National Armed Forces
Keywords: Vadībzinātne; Nacionālie bruņotie spēki; rekrutēšana; karavīru motivācija; motivācija strādāt publiskā sektora organizācijā; iedzīvotāju uzticība