Latvijas valdības lēmumu komunikācijas ietekme uz vakcinācijas gaitu otrās ārkārtējās situācijas laikā (11.10.2021. - 28.02.2022.) - Zaksa, Rebeka (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Latvijas valdības lēmumu komunikācijas ietekme uz vakcinācijas gaitu otrās ārkārtējās situācijas laikā (11.10.2021. – 28.02.2022.)” mērķis ir noskaidrot, kādu ietekmi uz vakcinācijas gaitu Latvijā atstāja valdības pieņemto lēmumu komunikācija otrās ārkārtējās situācijas laikā. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīts, kas ir krīze, krīzes komunikācija, krīzes vadība, kā arī valsts pārvaldes komunikācija un tās darbība ārkārtējās situācijas laikā. Bakalaura darbā izmantotās pētnieciskās metodes ir iedzīvotāju aptauja un ekspertu intervijas, ar kuru palīdzību tiks iegūts sabiedrības viedoklis par valdības lēmumu komunikāciju šajā laika posmā un ekspertu viedoklis, novērojumi par šo. Darbā iegūtie dati liecina, ka valdības komunikācija otrās ārkārtējās situācijas laikā nebija vienota un lielākoties nespēja mudināt iedzīvotājus doties vakcinēties.

The aim of the bachelor's thesis “The impact of Latvian government communication on the course of vaccination during the second emergency situation (11.10.2021. - 28.02.2022.)” is to find out the impact on the course of vaccination in Latvia of the decisions made by the government during the second emergency situation. The theoretical part of the thesis tells what is crisis, crisis communication, crisis management, as well as public administration communication and its operation during an emergency situation. The research methods used in the bachelor's thesis are population surveys and expert interviews, which will be used to obtain public opinion on the communication of government decisions during this period, and expert opinion on this. The data show that the government's communication during the second emergency was not united and was not able to encourage the population to get their vaccine.
The impact of Latvian government communication on the course of vaccination during the second emergency situation (11.10.2021. - 28.02.2022.)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Covid-19; Vakcinācija; Komunikācija; Valdība; Otrā ārkārtējā situācija