Nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas režīma propaganda Latvijā (1941-1945) - Zellis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2011)
Anotācija. Promocijas darbā „Nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas režīma propaganda Latvijā (1941 -1945) ” pētīta nacistu propaganda Otrā pasaules kara laikā pret Latvijas civiliedzīvotājiem. Darbā analizētas propagandu īstenojušās institūcijas, raksturoti galvenie propagandas ietekmes kanāli – preses izdevumi, radio, kino, u.c. Tāpat darbā analizēts arī propagandas saturs. Izskatīta integrācijas propaganda, kuras uzdevums bija radīt latviešu sabiedrībai jaunu, nacionālsociālismam piemērotu pasaules ainu, revidējot vēsturisko apziņu, un veidojot ienaidnieka tēlu. Akciju propagandas saturs izskatīts vadoties pēc okupācijas režīma veidotajām sabiedrības sociālās rīcības modeļu konstrukcijām. Atslēgvārdi: propaganda, Otrais pasaules karš, nacionālsociālisms, Latvija.

Annotation Doctoral thesis „Propaganda of the Occupation Regime of National Socialistic Germany in Latvia (1941-1945)” presents analysis of Nazi propaganda towards people of Latvia during the World War II. The analysis covers the institutions of propaganda and the main channels of propaganda – media, radio, cinema etc. The content of propaganda has been analyzed in the research as well. The thesis deals with the issue of propaganda of integration, the main goal of which was creating a new world view for Latvians that would be in concordance with the ideology of National Socialism by revising historical consciousness and developing the image of enemy. The content of propaganda campaigns has been analyzed according to the constructions of social action models of the occupation regime. Keywords: propaganda, World War II, National Socialism, Latvia
Propaganda of the Occupation Regime of National Socialistic Germany in Latvia (1941-1945)
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vēsture; Vēsture, filozofija