Imunitātes stiprinošu uztura bagātinātāju lietošana 2021.gadā - Buļa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2021)
Mūsdienās ir daudz iespēju kā rūpēties un uzturēt savu veselību. Viens no veidiem ir uztura bagātinātāju lietošana, kas organismam dos iztrūkstošās uzturvielas, kas nav uzņemtas ar pārtiku, tādā veidā stiprinot un aizsargājot imūnsistēmas darbību. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot vai imunitātes stiprinošo uztura bagātinātāju patēriņš ir pamatots (sastāvā ir atbilstošas sastāvdaļas) un kādi ir galvenie kritēriji to izmantošanai. Pētījuma rezultāti liecina, ka uztura bagātinātājos, kas ir reģistrēti Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta reģistrā ir Echinacea purpurea, Sambucus nigra, Allium sativum, Glycyrrhiza glabra, Zingiber officinale , Rosa canina, Thymus vulgaris augi. Tika noskaidrots, ka 2021.gadā lielākā daļa respondentu atbalsta uztura bagātinātāju lietošanu, un izvēlas to darīt pēc ārsta vai farmaceita ieteikumiem.

Nowadays there are so many ways to take care of and keep your health in good shape. One way is to use dietary supplements ,which will give the body the missing nutrients that are not ingested with food, thus strengthening and protecting the immune system. The aim of the bachelor's thesis is to find out whether the consumption of immune-boosting diatery supplements is justified (contains the appropriate ingredients) and what are the main criteria for their use. The results of the study show that the dietary supplements registered in the Register of the Latvian Food and Veterinary Service contain plants of Echinacea purpurea, Sambucus nigra, Allium sativum, Glycyrrhiza glabra, Zingiber officinale, Rosa canina, Thymus vulgaris. It was found that in 2021, the majority of respondents support the use of dietary supplements and choose to use them on the advice of a doctor or pharmacist.
Use of immune boosting dietary supplements in 2021
Keywords: Farmācija; imūnsistēmas stiprināšana; uztura bagātinātāji; imunitāte; aizsargspēja