Emocionālās inteliģences perspektīvā vērtība cilvēkresursu vadībā - Vitone, Inga (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba tēmas aktualitāti pamato informācijas un zināšanu laikmeta uzņēmumu jaunā savstarpējā konkurences fāze, kad visefektīvākā un visnozīmīgākā konkurētspējas priekšrocība ir uzņēmuma intelektuālais kapitāls. Intelektuālā kapitāla viens no vissvarīgākajiem komponentiem ir cilvēkresursi, viņu zināšanas, prasmes un kompetences. Maģistra darbā tiek apskatīta cilvēkresursu evolūcija un emocionālās inteliģences teorētiskie aspekti. Pētījumā tiek analizētas bankas DnB NORD darbinieku emocionālās inteliģences līmeņa savstarpējās sakarības ar dažādiem indivīda darba un dzīves ietekmējošiem faktoriem. Noslēgumā darba autore secina, ka indivīda emocionālā inteliģence veido mūsdiena darbinieka konkurējošo priekšrocību. Atslēgvārdi: cilvēkresursi, cilvēkresursu vadība, cilvēkkapitāls, emocionālā inteliģence, emocionālās kompetences.

Topicality of the Master thesis is based by new competition phase in the new information and knowledge era, where the most effective competing power among companies is their intellectual capital. One of the most influential components of intellectual capital is human resources, their knowledge, capabilities and competences. Paper explores evolution of human resources and theoretical issues of emotional intelligence, which propose research, revealing emotional intelligence of employees in bank DnB NORD and correlations among emotional intelligence, its components and different factors of life and work. Author of paper concludes that emotional intelligence of individual creates the competitive advantage of the modern employee. Keywords: emotional competences, emotional intelligence, human capital, human resources, human resource management.
The perspective value of emotional intelligence in human resource management
Keywords: Vadībzinātne