Urbānās vides pārvaldība: vides veselības dimensija (Rīgas piemērs) - Segale, Sabīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs „Urbānās vides pārvaldība: vides veselības dimensija (Rīgas piemērs)” izstrādāts, lai veicinātu ilgtspējīgu vides veselības pārvaldību pilsētvidē un nodrošinātu iespēju iedzīvotājiem dzīvot veselībai labvēlīgā pilsētvidē, kas būtu pielāgota arī pasaules vidē notiekošajām pārmaiņām. Pētījumā paradīta urbānas vides pārvaldība to ietekmes iespējas uz pilsētvidi, izklāsts urbanizācijas process, to negatīva un pozitīva ietekme uz pilsētvides attīstību un vides veselību. Paradīts publiskas un privātas telpas ietekme cilvēka veselību kādiem nosacījumiem jābūt izpildītiem, lai nodrošināt dzīves kvalitātes uzlabošanu. Empīriskā pētījumā speciālistu atziņas norāda uz nepieciešamiem labojumiem pilsētvidē un veselības aprūpes sistēmā, iedzīvotāju anketēšanas rezultāti apraksta iedzīvotāju paradumus, dzīves veidu, norāda par kuriem pilsētvides problēmām viņi vairāk uztraucas. Pamatojoties uz veikto pilsētvides paveiktu pētījumu ir sagatavota priekšlikuma pakete vides veselības uzlabošanai Rīgas pilsētā rīcībpolitikas veidotājiem un izpildītājiem. Maģistra darbs ir izstrādāts 5 nodaļās un 10 apakšnodaļās. Tas satur 97. lpp, tajā sniegti. 38 attēli , 1 tabula un 3 pielikumi. Darba izstrādē ir izmantoti 102. literatūras avoti. Atslēgvārdi: urbāna vide, holistiska veselība, vides faktori, publiska un privāta telpa.

Anotation The master thesis “Urban environmental management: Environmental Health dimension (Riga example) is developed to promote the sustainable management of urban environmental health and to provide people sustainable and environmentally friendly urban environment which will be adapted to the global environment changes. Its shows impact and influence on urban environment. Its outlines the process of urbanization and shows the negative and positive impact on environmental health development. Last point that is mentioned in the chapter shows how public and private areas effects human mental and physical health, what conditions must be met in order to provide healthy public space and rise up the quality of life. Specialist knowledge in empirical part points to the necessary corrections in the urban and the health care system, while the population questionnaire survey results describe people's problems they are more worried . Using the theoretical part of the information has been prepared for the proposal package to improve the environmental health of the city of Riga policy makers and performers. Master's thesis is developed in 5. sections and 10.subsections. It contains 97. pages, it provides 38 pictures, 1 table and 3 attachments. In master thesis production were used 102 literatures sources. Keywords: urban environment, holistic health, environmental factors public and private space.
Urban Environmental Management : Environmental Health Dimension (Riga example)
Keywords: Vides pārvaldība