Angļu valodas kursa izstrāde otrā pensiju līmeņa konsultantu darbam Latvijā - Kukša, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba nosaukums: “Angļu valodas kursa izstrāde otrā pensiju līmeņa fonda konsultantu darbam Latvijā”. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nezina, kas ir atbildīgs par viņu pensiju fondu un tā bilances pieaugumu. Tā kā autors ir novērojusi, ka latviski runājošie iedzīvotāji nav kompetenti šajā jautājumā, angliski runājošo iedzīvotāju īpatsvars tiek izglītots vēl mazāk, jo trūkst informācijas angļu valodā. Tāpēc, lai izveidotu pozitīvu Latvijas attīstību un tās pilsoņu turpmāko finansiālo labklājību, ir ļoti svarīgi izstrādāt mācību programmu kas pilnveido angļu valodas prasmes otrā pensiju līmeņa konsultanta sagatavošanai ar angliski runājošo populācijas daļu Latvijā. Diplomdarba mērķis: Noskaidrot, kā izveidot angļu valodas kursu, lai uzlabotu otrā pensiju līmeņa konsultantu darbu ar angliski runājošajiem klientiem Latvijā. Tika veikta gadījuma izpēte, lai vadītu iecerēto angļu valodas kursu 8 akadēmiskās stundās otrā pensiju līmeņa konsultantiem. Dati tika vākti, veicot dokumentu satura analīzi, tika anketēti otrā pensiju līmeņa konsultanti un savāktas atsauksmes par vadītiem kursiem. Pētījums sniedz kvalitatīvus datus satura, instrukciju un aktivitāšu pielāgošanai mācību un mācību procesu uzlabošanai, sagatavojot otrā pensiju līmeņa fondu konsultantus darbam Latvijā ar angliski runājošiem klientiem.

Title of the bachelor theses: “Designing English Language Course for a Second Pension Level Fund Consultants’ Work in Latvia”. Most of the citizens in Latvia do not know who is responsible for their retirement fund and its balance growth. As the author has observed that the Latvian speaking population is not competent in this question, the English speaking proportion of citizens are educated even less, because of the lack of information being available in English. Therefore, developing a teaching syllabus and requirements in the English language for preparing a second pension level fund consultant to work in Latvia is crucial for positive development of Latvia and its' citizens’ future financial well-being. The aim of the Diploma paper: To find out how to design English Language Course to improve second pension level fund consultants’ work with English speaking clients in Latvia. A case study study was conducted to pilot the designed English Language course of 8 academic hours for second pension level fund consultants. The data were collected by the content analysis of documents, questionnaire to second pension level consultants and feedback courses. research provides qualitative data for adjusting content, instructions and activities to improve the learning and teaching processes for preparing second pension level fund consultants to work in Latvia with English speaking clients.
Designing English Language Course for a Second Pension Level Fund Consultants’ Work in Latvia
Keywords: Pedagoģija; Valodas kurss; Otrais pensiju līmenis; Konsultants; Vajadzības analīze