Tranzīta kravu pārvadājumu attīstība Latvijas Republikā un tranzītpakalpojumu tirgus analīze - Jauniņa, Laima (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir „Tranzīta kravu pārvadājumu attīstība Latvijas Republikā un tranzītpakalpojumu tirgus analīze”. Darbs apskata Latvijas valsts dalību Krievijas un citu NVS valstu kravu tranzītā. Darba mērķis - izpētīt tranzīta kravu pārvadājumus Latvijā, tā attīstības tendences, veikt Latvijas uzņēmuma, kura pamatdarbība ir tranzītkravu apstrāde un transportēšana, darbības analīzi un dot konkrētus priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Atbilstoši darba mērķim izpildīti sekojoši uzdevumi: •tika iepazīts teorētisks aspekts tranzīta kravu pārvadājumos ar nozares dalībnieku palīdzību; •tika novērtēta Latvijas Republikas politika tranzīta jomā; •tika izanalizētas iespējamās tranzīta nozares attīstības tendences; •tika veikta uzņēmuma darbības analīze un SWOT analīze; •tika apskatīti tranzīta kravas transportēšanas un apstrādes posmi Latvijas teritorijā. Darbs sastāv no 12 tabulām, 8 attēliem, no 45 izmantotās literatūras avotiem un citiem informācijas avotiem. Darbam ir 3 pielikumi. Darba apjoms ir 89 lapas. Atslēgvārdi: tranzīts, transports, starptautiskie pārvadājumi, tirgus, loģistika, noliktava, analīze.

THE SUMMARY The topic of master’s thesis is “Development of transportation of freight in transit in Latvia and analysis of market of transit services”. Work deals with Latvian participation of Russia and other CIS countries goods in transit. The goal of thesis is to research transit cargo freights in Latvia and to carry out one specific Latvian transit company financial and operational analysis. According to the goal the following tasks have been performed: •The theoretical aspect of transit cargo freights was researched with assistance of industry representatives; •The aspects of Latvian Republic policy regarding transit freights was researched; •The possible development trends of transit industry were analysed; •One specific Latvian transit company financial and operational analysis was carried out; •The company “Trialto Latvia” analyse and SWOT analyse; •The transit cargo transportation and processing steps in Latvian territory. The thesis consists of 12 tables, 8 graphics, list of literature sources and other information sources. Thesis contains appendix 3. The total number of pages is 89. Keywords: transit, international transport, freights, market, logistics, warehouse, analysis.
Development of Transportation of Freight in Transit in Latvia and Analysis of Market of Transit Services
Keywords: Ekonomika