Nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā - Portmane, Anna (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir nekustamā īpašuma nodoklis latvijā. Darbs sastāv no ievada, trim daļām, secinājumiem, priekšlikumiem, literatūras saraksta un pielikuma. Darba 1. daļā tiek analizēts nekustamā īpašuma nodoklis valsts nodokļu sistēmā Te tiek pamatots darba teorētiskais ietvars. Darba 2. daļā tiek analizēta reālā nekustamā īpašuma nodokļa sistēma Latvijā ar tās uzlabošanas iespējām. Darba 3. daļā tiek analizēti konkrētie Latvijas nekustamā īpašuma nodokļa sistēmas pilnveidošanas virzieni. Darba apjoms – 60 lpp, darbs satur 6 attēlus, 3tabulas un literatūras sarakstu ar 28 nosaukumiem. Atslēgu vārdi – nekustamā īpašuma nodoklis, kadastrālā vērtība, ekonomiskā anketēšana.

The topic of the bachelor's thesis is real estate tax in Latvia. The work consists of an introduction, three parts, conclusions, proposals, bibliography and appendix. Part 1 analyzes the real estate tax in the state tax system. The theoretical framework of the work is substantiated here. Part 2 analyzes the real estate tax system in Latvia with the possibilities of its improvement. Part 3 analyzes the specific directions of improvement of the Latvian real estate tax system. Thesis consists of: 60 pages, the work contains 6 figures, 3 tables and a bibliography with 28 titles. Keywords - real estate tax, cadastral value, economic survey.
Property tax in Latvia
Keywords: Ekonomika; nekustamā īpašuma; nodoklis; nekustamā īpašuma nodoklis; kadastrālā vērtība; ekonomiskā anketēšana