2010. gada Latvijas upju baseinu palu perioda raksturojums - Bulāns, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „2010. gada Latvijas upju baseina palu perioda raksturojums”. Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt 2010. gada pavasara palu gaitu lielāko Latvijas upju baseinos. Šī tēma ir aktuāla, jo pašlaik trūkst plašas, daudzpusīgas informācijas un analīzes par Latvijas upēm, par to mainīgajiem hidroloģiskajiem režīmiem. Darbā ir apskatīti Daugavas, Gaujas, Salacas, Ventas un Lielupes upju baseini, kam ir dažāds ģeogrāfiskais novietojums un hidroloģiskais režīms. Veicot analīzi hidroloģiskajiem un meteoroloģiskajiem rezultātiem, bakalaura darba rezultāti atklāj, ka visos lielāko Latvijas upju baseinos 2010. gada palu laikā tika sasniegti augsti ūdens līmeņi un caurplūdumi, kā arī tika reģistrēti ūdens līmeņi un caurplūdumi ar 10% pārsniegšanas varbūtību. Atslēgas vārdi: pali, ūdens līmenis, caurplūdums, hidrometeoroloģiskā analīze, pārsniegšanas varbūtības analīze.

Bachelor’s work thesis is „Characteristics of spring flood in Latvian river basins in 2010”. The object of Bachelor’s thesis is to specify spring flood course in biggest Latvian river basins in year 2010. This thesis is actual, because nowadays there is lack of wealth, extensive information and analysis about rivers in Latvia and hidrologycal regime of them. In the Bachelor’s work are discussed major Latvian river basins: Daugava, Gauja, Salaca, Venta and Lielupe, which have different geographical location and hydrological regime. In the analysis of hydrological and meteorological Bachelor’s work results reveal, that in 2010 in Latvian river basins were achieved high water levels and flow rates, and recorded water level and flow rates with a 10% probability of being exceeded. Keywords: flood, water level, flow rate, hydrometeorological analysis, exceedance probability analysis
Characteristics of spring flood in Latvian river basins in 2010
Keywords: Ģeogrāfija