Baltijas akcijas tirgus analīze - Pjazinga, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir Baltijas akciju tirgus analīze. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz Baltijas akciju tirgus analīzi, identificēt nozīmīgākas tirgus darbības problēmas un pārvaldības nepilnības, un izstrādāt priekšlikumus to pilnveidošanai. Galvenie bakalaura darba uzdevumi ir izanalizēt Rīgas, Tallinas un Viļņas akciju tirgus darbības rezultātus un salīdzināt tos savā starpā. Novērtēt Baltijas akciju tirgus konkurētspēju un noteikt Baltijas akciju tirgus attīstību kavējošus faktorus. Darbā ir secināts, ka Baltijas akciju tirgum raksturīgas problēmas ir nepietiekams kvalitatīvo emitentu skaits, mazs biržas darījumu skaits, zems apgrozījums un kapitalizācija, uzņēmumu nevēlēšanas ar akciju kotācijas uzsākšanu piesaistīt kapitālu.

Bachelor’s theme is the Baltic Equity Market analysis. The aim of this work is to identify vital market function errors and develop a feasible solution to the mentioned issues to optimize financial market performance. The purpose of this analysis is the evaluation and comparison of Riga, Tallin and Vilnius equity markets, examining competitiveness and uncovering what factors hinder market performance and growth. This study demonstrates that the primary issues relating to the Baltic Market are as follows: quantitative lack of quality equities, little turnover, lack of interest among companies to go public and associated capitalization measures. International investors having ineffective regulation will not commit their resources to the market development.
Analysis of the Baltic Eguity Market
Keywords: Ekonomika; Baltijas akciju tirgus; Kapitalizācija; Likviditāte; Kavējošie faktori