Acs zīlītes novērtēšana ar IViewX RED500 un EyeLink acu kustību iekārtām - Semjonova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 31 lapaspuses, satur 30 attēlus, 29 atsauces. Darba mērķis: novērtēt acs zīlītes izmēra noteikšanas precizitāti ar IViewX RED500 (SensoMotoric Instruments, Vācija) un EyeLink 1000 Plus (SR Research, Kanāda) acu kustību iekārtām. Pētījumā 11 dalībniekiem tika novērtēts zīlītes izmērs pirms mākslīgās zīlītes paplašināšanas un pēc ar EyeLink un IView acu kustību iekārtām, apskatot stimulus uz balta un melna fona. Lai noteiktu vai zīlīte pētījuma laikā palika nemainīga tika izmantota PowerRef 3 iekārta. Rezultāti: Abas iekārtas ir pielietojamas zīlītes diametra izvērtēšanai, mainot fonu no melna uz baltu zīlīte kļūst šaurāka, ar EyeLink 1000 Plus mērījumi pie platām zīlītēm ir precīzāki nekā ar IViewX RED500. Atslēgas vārdi: acs zīlīte, acu kustību analīze, zīlītes forma, zīlītes izmērs.

Bachelor thesis is written in Latvian on 31 pages. Thesis contains 30 figures and 29 references Purpose: determine the accurancy of the pupil size measurement using IViewX RED500 (SensoMotoric Instruments, Germany) and EyeLink 1000 Plus (SR Research, Canada) eye trackers. Pupil size was determined for 11 participants before and after pupil dilatation while looking at stimuls on the white and black background. In order, to determine if pupil size constant throught the expeiment PoweRef system was used. The results: Both devices are applicable to the evaluation of pupil diameter, changing the background color from black to white pupil constriction can be observed. When measuring dilated pupils EyeLink 1000 Plus is more accurate than with IViewX RED 500. Key words: eye pupil, pupil size, pupil shape, eye movement analysis.
Assessment of eye pupil using IViewX RED500 and EyeLink eye tracking systems
Keywords: Fizika; acs zīlītes; acu kustību analīze; zīlītes forma; zīlītes izmērs