Bioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos - Oliņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Bioloģiski aktīvo vielu satura (daudzuma) un sastāva izvērtējums auzu graudos. Oliņa M., darba vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I., Bakalaura darbs, 50 lappuses, 20 attēli, 3 tabulas, 36 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota informācija par bioloģiski aktīvām vielām, kas sastopamas auzu un citos graudos, un par šo savienojumu noteikšanas metodēm. Auzu ekstraktos spektrofotometriski noteikts kopējo fenola savienojumu saturs un antiradikālā aktivitāte, ar atomabsorbciometrijas metodi noteikts minerālvielu sastāvs un saturs dažādu šķirņu, atšķirīgos apstākļos audzētu auzu graudos. AUZU GRAUDI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, MINERĀLVIELAS, SPEKTROFOTOMETRIJA, ATOMABSORBCIOMETRIJA

Evaluation of biologically active substance content (quantity) and composition in oat grains. Oliņa M., supervisor Dr. chem., assoc. prof. Jakobsone I., Bachelor’s thesis, 50 pages, 20 figures, 3 tables, 36 literature references, 3 appendices. In Latvian. Biologically active substances in oat and other grains, as well as their determination methods, has been studied. Total phenolic content and radical scavenging activity of oat grain extracts was determined by spectrophotometry, mineral content and composition was determined by atomic absorption spectroscopy in different oat grain varieties, grown under different conditions. OATS, PHENOLIC COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, MINERALS, SPECTROPHOTOMETRY, ATOMIC ABSORPTION SPECTROSCOPY
Evaluation of biologically active substance content (quantity) and composition in oat grains
Keywords: Ķīmija