Tūristu rīcību ietekmējošie faktori tūrisma mītnes izvēlē - Freimane, Laura (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba nosaukums ir „Tūristu rīcību ietekmējošie faktori tūrisma mītnes izvēlē”, kura mērķis ir, pamatojoties uz tūrisma mītņu tipu izpēti un piedāvājuma un pieprasījuma analīzi, kā arī uz potenciālo klientu vajadzību izpēti un analīzi, izvirzīt priekšlikumus tūrisma mītņu produkta un virzīšanas metožu pilnveidošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā aprakstīti tūristu motivācijas un pirkšanas uzvedību ietekmējošie faktori, kā arī tūrista pirkšanas lēmuma pieņemšanas posmi. Otrajā nodaļā bakalaura darba autore pētīja un analizēja Latvijas tūrisma mītņu piedāvājumu un pieprasījumu. Trešajā nodaļā darba autore, balstoties uz speciāli izveidotu anketu, kurā ir iekļauti dažādi jautājumi par svarīguma faktoriem izvēloties tūrisma mītnes, par galvenajiem informācijas avotiem u.c. jautājumi, ir veikusi anketas rezultātu analīzi un galvenos secinājumus par katru ietverto anketas jautājumu. Darba apjoms ir 105 lpp., tas satur 11 tabulas, 53 attēlus un vienu pielikumu.

Bachelor title is „Tourist Behaviour Factors influencing the Choice of Tourism Acommodation”, which aim is to put forward proposals to improve tourism acommodation and promotion techniques based on tourism acommodation research, suplly and demand analysis and also research and analysis of needs of potential tourism acommodation clients. It consists of three chapters. The first chapter deals with motivation and buying behaviour influencing factors and also with tourist buying decision – making stages. The second chapter deals with analysis of Latvia’s tourism acommodation supply and demand. The third chapter describes analysis and main conclusions of questionnaire results. Bachelor has 105 pages and author uses 11 charts, 53 images and one appendix.
Tourist Behavior Factors Influencing the Choice of Tourism Accommodation
Keywords: Vadībzinātne