Automāta pusgrupu pamatjēdzieni - Kovaļovs, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2016)
Pēc automāta grupu ieviešanas 1980-ajos gados, tika veidota automāta grupu teorija, un tagad sākas tā visa vispārināšana uz automāta pusgrupām. Mana darba mērķis bija izanalizēt 2009. gada rakstu "Automaton semigroups". Tiek analizēti visi pamatjēdzieni rakstā. Ir atveidoti pierādāmo apgalvojumu lielākas daļas pierādījumi.

After the introducing of automaton groups in 1980s, the theory of automaton groups was being developed, and now the study of generalization to automaton semigroups is beginning. The aim of my thesis was to analyse the paper "Automaton semigroups" ( published in 2009 ). All conceptions in the paper are analysed. Most part of the proved propositions has been reproved.
Concepts of automaton semigroups
Keywords: Matemātika; automāts; pusgrupas; koks; endomorfismi; grupa