Organizācijas kultūras pilnveide Latvijas Samariešu apvienībā - Runce, Irēna (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā tika analizēta informācija par nevalstisko organizāciju specifiku un pētāmo organizāciju - Latvijas Samariešu apvienību. Tāpat tika izanalizēta informācija, kas saistīta ar organizācijām, to kultūrām un vērtību saistošiem faktoriem. Darba mērķis ir izpētīt nevalstisko organizāciju un organizāciju kultūras būtību, vērtību aspektus, un to īpatnības Latvijas Samariešu apvienībā, kā arī sniegt darba procesā radušos priekšlikumus attiecībā uz Latvijas Samariešu apvienības organizāciju kultūras uzlabošanas un pilnveidošanas iespējām. Darba gaitā tika noskaidrots, ka Latvijas Samariešu apvienībā esošā kultūra ir ļoti līdzīga tai, ko tās darbinieki vēlas nākotnē, bet tai nav vienas kultūras iezīmes. Apkopojot visus pieejamos datus autore izvirzīja priekšlikumus Latvijas Samariešu apvienībai par kultūras pilnveidošanas iespējām.

In the Master's work the author analyzed information about non-governmental organizations and the researched organization - Latvian Samaritan association, as well as analyzed information, that is connected to organizations, their cultures and values. The aim is to explore the non-governmental organizations, organizational culture, value aspects and their nature in Latvian Samaritan association, as well as give suggestions about organization culture improvement and development opportunities in Latvian Samaritan association. In the end of Master’s work the author came to a conclusion, that the existing organization culture in Latvian Samaritan association is very similar to the one employee want in the future, but it does not have characteristics of one culture. Analyzing all available data and information, the author gave suggestions to Latvian Samaritan association about their culture improvement possibilities.
Organization culture improvement at Latvian Samaritan association
Keywords: Vadībzinātne