Nacionālisma attīstība Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas - Bormanis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Nacionālisma attīstība Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas” ir pētījums, kurā tiek atspoguļota politisko partiju un partiju apvienību piederība kādam no nacionālisma veidam un tā pārmaiņas 7 Saeimas sasaukumos laika posmā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Darbā ir analizētas visu latviešu politisko spēku priekšvēlēšanu programmas, kas, pārvarot vēlēšanu likumā noteikto barjeru, ir iekļuvušas Saeimā. Svarīgi atzīmēt to, ka latviešu politisks spēks ir definēts kā partija vai partiju apvienība, kuras elektorāts ir pamata nācijai piederošs. Izvirzītā darba hipotēze - attīstoties nacionālismam, latviešu politisko spēku priekšvēlēšanu programmas raksturo to piederību liberālajam nacionālismam, jo šī nacionālisma veida raksturojošie elementi ir uzskatāmi par Eiropas Savienības pamatvērtībām – netiek apstiprināta. Atslēgas vārdi: nacionālisms, priekšvēlēšanu programmu analīze, nacionālisma tipoloģija, nacionālisma attīstība.

The current Bachelor Project is titled „Development of nationalism in Latvia after the restoration of independence”. The research is about the political parties and their categorization within the types of nationalism, as well as the changes in 7 Saeimas convocations after the renewal of the country. In this paper analysis of all the programmes regarding the election of Latvian political parties that obtained the minimum for getting into the Saeima. It is crucial to mention that the Latvian political party is defined as a party or a party confederacy, whose electorate is in accordance to the nation. Hypothesis for this paper is the following: during the time of nationalism development Latvian political parties belong to the liberal nationalism, because the elements of this particular type of nationalism are basic values of European Union. The hypothesis was not confirmed. The key words: nationalism, analysis of pre-election campaigns, typology of nationalism, the development of nationalism.
Development of nationalism in Latvia after the restoration of independence
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)