Personāla piesaistes pilnveidošanas iespējas Latvijas Zemessardzes X Kājnieku Bataljonā. - Žuržiu, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba nosaukums: Personāla piesaistes pilnveidošanas iespējas Latvijas Zemessardzes X kājnieku bataljonā. Neskatoties uz konkurenci darba tirgū, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir jāspēj piedāvāt nosacījumus, kas spētu piesaistītu pēc iespējas vairāk interesentu. Darba mērķis ir pētīt personāla piesaistes procesu, lai noteiktu rezultatīvākos personāla piesaistes veidus Zemessardzes X kājnieku bataljonā. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā analizēta literatūra par personāla piesaisti un metodēm. Otrajā aprakstītas izmantotās pētījuma metodes un bataljona raksturojums. Trešajā analizēts bataljona personāla piesaistes process un izstrādāti priekšlikumi. Kvalifikācijas darba apjoms: 46 lapaspuses, darbā ietverti 9 attēli, 3 tabulas, 4 pielikumi un izmantotas 27 literatūras saraksta vienības.

The title of the paper: Personnel attraction improvement possibilities in Latvian National Guard X Infantry Battalion. Despite the competition in the job market, the National Armed Forces have to be able to offer terms which would attract as many people who are interested as possible. The aim of the paper is to research the process of attracting personnel, in order to determine the most effective ways of attracting personnel in the National Guard X Infantry Battalion. The paper consists of 3 chapters. In the firs chapter, analyzes the literature about personnel attraction and methods. In the second, describes the used research methods and the characteristics of the battalion. In the third, analyzed battalion personnel's attraction process and develops proposals. The paper is outlined on 46 pages and includes 9 pictures, 3 tables, 4 annexes and has been used 27 bibliographic units.
Personnel attraction improvement possibilities in Latvian National Guard X Infantry Battalion.
Keywords: Sabiedrības vadība; personāls; personāla piesaiste; rekrutēšana; Zemessardze