Gāzu hromatogrāfiska gaistošo organisko savienojumu izpēte kokapstrādes uzņēmumā - Garkalne, Magda (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tika izpētīta iespēja praktiski noteikt gaistošos organiskos savienojumus gaisā, kokapstrādes uzņēmumā ar gāzes hromatogrāfijas un firmas Dräger ekspresnoteikšanas metodēm. Savienojumu identifikācija tika veikta analizējot iegūtos masas spektrus.

Some practical determination and quantification of volatile organic compounds in air of wood processing enterprise using gas chromatography and Dräger rapid analysis was looked out. Identification of substances was curried out by analyses of mass spectroscopic specters.
The Study of Volatile Organic Compounds in a Timber Mill with Gas Chromatography
Keywords: Ķīmija