LNT un LTV1 ziņu skatīšanās ietekme uz cilvēka dienaskārtību - Linde, Signija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba ”LNT un LTV1 ziņu skatīšanās ietekme uz cilvēka dienaskārtību” pētnieciskā problēma ir noskaidrot, vai televīzijas ziņu skatīšanās ietekmē cilvēka dienaskārtību. Teorētiskajā daļa tiek aplūkota literatūra par dienaskārtību un ziņu veidošanos. Darba empīriskajā daļā izmantota kontentanalīze LNT un LTV1 ziņām, izveidojot ziņu kategorijas pēc kurām tika analizētas ziņas, tad vēl darba empīriskajā daļā tika izmantota dziļās intervijas metode, lai atklātu, vai ziņu skatīšanās ietekmē cilvēka dienaskārtību. Darba mērķis ir noskaidrot, vai ziņu skatīšanās ietekmē cilvēka dienaskārtību. Interviju rezultāti tika apkopoti un izdarīti secinājumi. Televīzijas ziņu skatīšanās ietekmē to, kā cilvēks veido savu dienaskārtību, savā dienaskārtībā iekļaujot tos pašus notikumus, kuri tika atspoguļoti redzētajās TV ziņās. Atslēgas vārdi: Dienaskārtība, ziņas, ziņu ietekme, LNT ziņas, LTV1 ziņas, mediji

Bachelor thesis ”Impact on people's agenda viewing LNT and LTV1 news” aim is to find out if viewing LNT and LTV1 news will effect people’s daily agenda. Theoritical part provides information about agenda setting, news agenda and news framing process. In the empirical part of the work content analysis is used to analyse LNT and LTV1 news. It is done by categorizing the news for further analysis. Also in the empirical part a in-depth interview method is used to discover if watching news affects people’s agenda setting. The aim of the work is to find out if watching news effects people’s agenda setting. The interview results were summarized, and the conclusions were made. Watching television news affects how people make up their own agenda, whitch contains the same events, which were reflected in the seer TV news. Key words: Agenda setting, news, news impact, LNT news, LTV1 news, media
Impact on people's agenda viewing LNT and LTV1 news
Keywords: Komunikācijas zinātne