Pasaules ekonomiskās krīzes un to sekas Latvijas ekonomikai. - Spirins, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Pasaules ekonomiskās krīzes un to sekas Latvijas ekonomikai". Ekonomisko krīžu tēma kļuva īpaši aktuāla sākoties Covid-19 pandēmijai. Pētījuma periods ir no 2008. gada līdz 2022. gadam. Darbā ir pētīta ekonomisko krīžu vēsture, identificēti ekonomisko krīžu cēloņi un sekas, aplūkotas globālās un Latvijas ekonomiskās krīzes 21. gadsimtā, kā arī analizēti pasākumi ekonomisko krīžu pārvarēšanai. Tiek analizēts, kādus finanšu instrumentus Eiropas un Latvijas ekonomiskās institūcijas izmanto tautsaimniecības attīstībai un ekonomikas konkurētspējas paaugstināšanai krīzes laikā. Balstoties uz visu pētījuma īstenošanas gaitā iegūto informāciju un tās analīzi tika sagatavoti secinājumi un priekšlikumi krīzes pārvarēšanai Latvijas tautsaimniecībā. Atslēgvārdi: ekonomiskā krīze, krīzes cēloņi, krīzes sekas, lejupslīde, tautsaimniecība.

The topic of the bachelor's thesis is "World economic crises and their consequences for the Latvian economy". The topic of economic crises became especially relevant after the beginning of the Covid-19 pandemic. The research period is from 2008 to 2022. The thesis has been studied the history of economic crises, the causes and consequences of economic crises are identified, global and Latvian economic crises in the 21st century are examined, and measures to overcome economic crises are analyzed. It is analyzed what financial instruments are used by European and Latvian economic institutions for the development of the national economy and increasing the competitiveness of the economy during the crisis. Based on all the information obtained during the implementation of the study and its analysis, conclusions and proposals for overcoming the crisis in the Latvian national economy were prepared. Keywords: economic crisis, causes of the crisis, consequences of the crisis, recession, national economy.
The global economic crises and their consequences for the Latvian economy.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; ekonomiskā krīze; krīzes cēloņi; krīzes sekas; lejupslīde; tautsaimniecība