Vīriešu mājdzemdību pieredzes naratīva analīze - Štāls, Ansis (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darbā “Vīriešu mājdzemdību pieredzes naratīva analīze” mērķis ir noskaidrot vai un kā tēvu maskulinitāte ietekmē viņu mājdzemdību pieredzes stāstu veidošanu, izmantojot naratīva analīzi. Pētījuma ietvaros ir veiktas septiņas daļēji strukturētas intervijas ar tēviem, kuriem ir mājdzemdību pieredze. Intervijas analizētas izmantojot naratīva analīzi. Darba teorētiskais ietvars ir balstīts Reivinas Konnelas (Raewyn Connell) hegemoniskās maskulinitātes teorētiskā koncepta ietvaros. Tēvu maskulinitāte ietekmē pieredzes stāstu veidošanu, kā arī viņu izpratni par tēvu lomu ģimenē un attiecībās.

The aim of master thesis “Analysis of men’s homebirth experience narrative” is to understand whether and howmen’s masculinity influences their homebirth experience narrative by using narrative analysis. For this purpose seven semi-structured interviews were conducted with fathers, who have homebirth experience. Data was analysed using narrative analysis method. The theoretical framework of thesis is based on the concept of hegemonic masculinity by Raewyn Connell. Men’s masculinity influences their homebirth experience narrative, as well as their understanding of father’s role and relationships in the family.
Analysis of men’s home birth experience narrative
Keywords: Komunikācijas zinātne; hegemoniskā maskulinitāte; mājdzemdības; naratīva analīze; būšana par tēvu