Valsts organizēto dzemdes kakla vēža skrīninga programmas īstenošana Rīgā - Volkova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma: valsts organizēto dzemdes kakla vēža skrīninga programmas īstenošana Rīgā. Aktualitāte: dzemdes kakla vēzis ir sievietes lāsts – ļaundabīgs audzējs, kas pēc medicīniskās statistikas datiem ir ceturtais izplatītākais vēzis sieviešu vidū, biežāk sastop tikai kuņģa vēzi, ādas vēzi un krūts vēzi. 2015.gads pasludināts par vēža modrības gadu, lai pievērstu pastiprinātu uzmanību slimības atklāšanai tās agrīnajā stadijā. Darba mērķis: analizēt valsts organizēto dzemdes kakla vēža skrīninga programmas īstenošanu Rīgā. Pētniecības jautājums: kā tiek īstenota valsts organizēto dzemdes kakla vēža skrīninga programma Rīgā? Pētniecības instruments: anketa. Pētniecības metode: kvantitatīvā. Atslēgvārdi: dzemdes kakla vēzis, dzemdes kakla vēža skrīnings, onkoloģija, skrīnings.

Theme of diploma: Cervical Cancer screening programme realization in Riga, sponsored by the Government. Actualization: Cervical cancer is a real curse for every woman. This malignant tumour is statistically defined as a fourth most common tumour in between women. More common are stomach cancer, skin cancer and breast cancer only. Year 2015 is proclamed as a Cancer Awarness Year in order to attract social attention to the revealing and identifying the disease on the early stages. Diploma targets: analysis of the Cervical Cancer screening programme realization in Riga, sponsored by the Government. Investigation tool: questionnaire Investigation method: quantitive Keywords: cervical cancer, cervical cancer screening, oncology, screening.
Cervical Cancer Screening Programme Realization in Riga, Sponsored by the Government
Keywords: Medicīna; dzemdes kakla vēzis; dzemdes kakla vēža skrīnings; onkoloģija; skrīnings