Augstā pēdu bojājuma riska cukura diabēta pacientu motivācija pēdu aprūpē - Nette, Marina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Augsta pēdu bojājuma riska cukura diabēta pacientu motivācija pēdu aprūpē”. Latvijas Universitāte, programma „Māszinības”. Viena no diabēta vēlīnām komplikācijām ir diabētiskās pēdas sindroms. Diabētisko pacientu skaitam palielinoties, šī komplikācija kļūst par nopietnu problēmu, kas var novest pat pie pēdas amputācijas un pacienta invaliditātes. Ņemot vērā šīs tēmas aktualitāti, darba autore veica pētījumu, lai noskaidrotu, kas ir augsta riska pēdu bojājuma CD pacientu motivācijas pamatā pēdu aprūpē. Teorētiskajā daļā veikts teorētiskās literatūras apskats par diabētiskās pēdas sindromu, tā komplikācijām un aprūpes principiem. Turklāt tiek izskatīts pacientu motivācijas jēdziens un faktori, kas ir pacientu motivācijas pamatā. Pētījuma praktiskajā daļā veikta anketēšana un apkopoti tās rezultāti, kā arī veikti secinājumi. Darba mērķis: noskaidrot, kādi faktori ietekmē pacientu motivāciju pēdu aprūpē. Pētījuma metode: literatūras analīze, kvantitatīvā aptauja.

Bachelor paper ”Diabetic patients with high risk of foot injury and their motivation in foot care”. Latvian University, study program „Nursing”. One of the important diabetes complications is diabetic foot syndrome. Principal causative factors are peripheral neuropathy, vascular compromise, ulceration and infection. These factors, often associated with trauma or foot deformity, lead to an increased risk of lower limb amputation and disability of a patient. Taking into account the actuality of this issue, the author has carried out the research aimed to define motivation of diabetic patients in foot care. The theoretical part of this paper consists of literature analysis concerning diabetic foot syndrome and diabetic foot care. The practical part presents questionnaire survey, its analysis and conclusion. Aim of the research: to carry out the research aimed to define factors which form patients` motivation in foot care. Research method: literature analysis, quantitative method
Diabets with high foot injury risk and their motivation in foot care
Keywords: Medicīna