Automatizētas datorprasmju novērtēšanas sistēmas "Tests" izstrāde - Paikens, Andris (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs aplūko problēmas mūsdienu izglītības sistēmā, konkrēti informātikā. Darba autors sniedz problēmu un potenciālo risinājumu analīzi. Būtiskākā darba daļa veltīta automatizētas datorprasmju novērtēšanas sistēmas izstrādei. Tiek sniegts vispārējs risinājuma apraksts un konceptuālais modelis. Tam seko konkrētu prasību realizācijas apskats un praktisko uzdevumu pārbaudes funkcijas. Darbā tiek aplūkotas arī problēmas, kas saistītas ar datu administrēšanu un pārvaldīšanu. Kā risinājums izvēlēts un izstrādāts datu sinhronizēšanas modulis, tiek sniegts šī risinājuma apraksts. Darba noslēgumā darba autors atskatās uz padarīto, analizē paveikto un ieskicē iespējamos projekta tālākās attīstības virzienus.

Masters work focuses on problems teaching informatics. Author describes problems he has encountered and writes about potential solutions and their analysis. Biggest part of the work is devoted to the development of automated computer skills testing and assessment system. Overall description is given as well as conceptual model. Then specific functionality is described and also introduction into practical task checking functions is given. Work also contains problems related to administrating and managing data. As solution separate data synchronization modulus is chosen and described. At the end of the work author gives review about what is done, analyses results and outlines some possible project evolution scenarios.
Development of automated computer skill assesment program "Tests"
Keywords: Datorzinātne