Māsu viedoklis par tālākizglītības nodrošinājumu - Čekalova, Daniela (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma: “Māsu viedoklis par tālākizglītības nodrošinājumu”. Tēmas aktualitāte: Ar medicīnas tehnoloģiju un ārstēšanas metožu, aprūpes nepārtrauktu attīstību, zināšanu atjaunināšana kļūst par nepieciešamību, lai nodrošinātu vislabāko iespējamo pacientu aprūpi un uzlabotu veselības aprūpes kvalitāti kopumā. Šajā darbā tiks pētīta literatūra, kas saistīta ar māsas lomu, literatūras metaanalīze un māsu tālākizglītības izaicinājumi, kā arī tiks veikta aptauja, lai noskaidrotu māsu viedokli par tālākizglītības nodrošinājumu. Izvirzītā hipotēze: Māsas dod priekšroku tiešsaistes kursiem. Pētniecības instruments: Anketa Pētniecības metode: Kvantitatīvā metode Atslēgvārdi: tālākizglītība, māsa, pacients, kursi, izglītība

Theme of the bachelor paper: ‘Nurses’ views on the continuing education provision’. With the constant development of medical technology, treatments, and care, updating knowledge becomes a necessity to provide the best care for patients and to improve the quality of healthcare in general. This thesis will explore the literature related to the role of the nurse, a meta-analysis of the literature and the challenges of continuing nursing education and will conduct a survey to ascertain nurses' views on the provision of continuing nursing education. Hypothesis: nurses prefer online courses Research tool: questionnaire. Research method: quantitative method. The hypothesis stated at the beginning of the study that nurses prefer online courses and believe that lack of time is a limiting factor in attending courses was confirmed. Keywords: continuing education, nurse, patient, courses, learning
Nurses’ views on the continuing education provision
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; tālākizglītība; māsa; pacients; kursi; izglītība