Nekustamā īpašuma pirkuma līgums - Sitkeviča, Elvīra (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba temats ir „Nekustamā īpašuma pirkuma līgums.” Darbs sastāv no ievada, septiņām nodaļām, kopsavilkuma, izmantotās literatūras un avotu saraksta un četriem pielikumiem. Bakalaura darbā ir izpētītas pirkuma līguma sastāvdaļas, līguma sagatavošana, izpilde un reģistrēšana (koroborēšana) zemesgrāmatā. Darbā ir arī veikta ārvalstu likumu, kas regulē nekustamā īpašuma pirkuma līguma noslēgšanu, izpēte un to salīdzināšana ar Latvijas Republikas likumdošanu. Veikta ar pirkuma darījuma īstenošanu saistīto likumdošanas aktu analīze, noteiktas nepilnības pastāvošajā likumdošanā un sagatavoti priekšlikumi, kā varētu pilnveidot nekustama īpašuma pirkšanas darījumu veikšanu regulējošo likumdošanu un līdz ar to atrisināt ar nekustamā īpašuma pirkuma līguma noslēgšanu un reģistrēšanu Zemesgrāmatā saistītas problēmas.

Bachelor’s Thesis subject is “Immovable Property Purchase Agreement.” Thesis consists of introduction, seven chapters, summary, list of used literature and sources and four appendixes. Bachelor’s Thesis includes research of purchase agreement elements, drafting of agreement, execution and registration (corroboration) in Land Registry. There is also made a research of foreign legislation regarding laws that govern immovable property purchase agreement conclusion and comparison of that with legislation of Republic of Latvia. The analysis of legislation acts that govern purchase deal realization is made in work; imperfections of current legislation are defined, as well as prepared offers in order to improve immovable property purchase deals realization governing legislation so that it could be possible to solve problems concerning immovable property purchase agreement conclusion and registration in Land Registry.
Property Purchase Contract
Keywords: Juridiskā zinātne