Mediju konverģence: ziņu žanrs interneta vietnē Blogspot.com - Mākulēna, Evija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs Mediju konverģence: ziņu žanrs interneta vietnē Blogspot.com sastāv no teorētiskās, metodoloģiskās un pētnieciskās daļas un ataino interneta vietnes Blogspot.com latviešu valodā veidoto blogu atbilstību pilsoņu žurnālistikas principiem mediju konverģences apstākļos. Bakalaura darbā tiek apskatīts ziņu jēdziens, kā arī izvērtēti ziņu objektivitāti noteicošie faktori. Tāpat tiek apskatīts tradicionālais ziņu vērtību iedalījums, kas turpmāk tiek izmantots darba zinātniski pētnieciskajā daļā. Darba pētnieciskā daļa sastāv no 100 interneta vietnes Blogspot.com ierakstu satura analīzes, kas papildināta ar rezultātu kvalitatīvu interpretāciju. Pētījuma nobeigumā apkopoti secinājumi un iezīmētas tendences Latvijas blogosfēras korelācijā ar ziņu praksi. Atslēgas vārdi: ziņas, ziņu žanrs, blogi, pilsoņu žurnālistika, mediju konverģence.

The bachelor paper Media convergence: news genre on the internet site Blogspot.com consists of theoretical, methodological and empirical parts and discovers a correlation of blogs on the site Blogspot.com (maintained in Latvian) with genre of citizen journalism under the circumstances of media convergence. The study is focused on the news concept, as well as the factors determining objectivity of news, which are furthermore used for empirical analysis. The empirical part consists of analysis of blogs available on the site Blogspot.com. Content analysis has been conducted and supplemented with qualitative interpretation of results. The results of the research show tendencies in the correlation between Latvian blogosphere and news practice. Key words: news, news genre, blogs, citizen journalism, media convergence.
Media convergence: news genre on the Internet site Blogspot.com
Keywords: Komunikācijas zinātne