Cieto sadzīves atkritumu enerģētiskais potenciāls un pelnu izskalošanās īpašību izvērtēšana - Ašihmina, Olga (Latvijas Universitāte, 2008)
Cieto sadzīves atkritumu enerģētiskais potenciāls un pelnu izskalošanās īpašību izvērtēšana. Maģistra darbs, 70 lappuses, 26 tabulas, 13 attēli, 42 literatūras avoti. Darbā ir pētīti rašanās vietā šķirotie cietie sadzīves atkritumi kā potenciālais kurināmais. Lai noskaidrotu to pamatfrakciju enerģētisko potenciālu, atkritumiem tika piemērotas kurināmā kvalitātes noteikšanas standartprocedūras, izvērtētas katras sastāvdaļas piemērotība sadedzināšanai. Pakāpensikās ekstrakcijas ceļā, izvērtētas pelnu izskalošanās īpašības dabas apstākļos, metālu kustīgums, atrasts optimālākais ekstrahents iespējamajiem pārstrādes mērķiem.

Energy Potential of Solid Municipal Waste and Evaluation of Mobility of Ashes. Ašihmina O. Master’s thesis, 70 pages, 21 tables, 13 figures, 42 literature references. In Latvian. In the frame of the project source-classified solid municipal wastes as a potential fuel were studied. Standard fuel quality control procedures were applied to basic fractions of municipal wastes in order to assess their feasibility for incineration process.
Energetic Potential of Domestic Waste and Evaluation of Elution Properties of Ashes
Keywords: Ķīmija