Tīmekļa lappušu veidošanas apguves iespējas vidusskolā - Laugalis, Oskars (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba mērķis ir izveidot tīmekļa lappušu veidošanas apguves ideālo modeli. Darba ietvaros ir apkopota un izanalizēta pašreizējā situācija par tīmekļa lappušu veidošanas apguves iespējām Latvijas un ārvalstu vidējās izglītības iestādēs kā arī atlasīti skolas mācību procesos piemērotākie tīmekļa lappušu veidošanas rīki. Balstoties uz IT attīstības tendencēm un skolu tehniskajām iespējam izveidots un aprobēts tīmekļa lappušu veidošanas apguves modelis. Aprobācijas rezultātā secināts, ka, izmantojot autora piedāvāto metodisko pieeju, tīmekļa lappušu veidošanas apguves līmenis paaugstinājies par 10%. Darba apjoms 43 lpp, kas ietver 10 tabulas, 5 attēlus, kam pievienots pielikums 69 lpp apjomā ar autora izstrādāto metodiski didaktiskā nodrošinājuma komplektu tēmas „Tīmekļa lappušu veidošana” apguvei. Atslēgvārdi: Informātika, Informātikas didaktika, Mācību metodika, Tīmekļa lappušu veidošana.

The goal of diploma work is to create an ideal model of learning of web pages making. In the course has been gathered and analyzed the current situation of web pages making learning opportunities in Latvian and foreign secondary education institutions as well as the selected web page building tools suited to the school processes. Based on IT trends and technical school opportunities created and piloted a web page making learning model. The results of testing concluded that the author's proposed methodological approach, web-page creation acquisition rate increased by 10%. Scope of diploma work 43 pages, including 10 tables, 5 images, accompanied by a 69 page appendix volume to the author developed a methodical didactic set of security topics “Web page creation” learning.
Possibilities of acquiring the designing of webpages in secondary school
Keywords: Pedagoģija