Mitruma ietekme uz epoksīda sveķu un oglekļa nanocaurulīšu kompozīta materiāla fizikālajām īpašībām - Silamiķelis, Dainis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot mitruma ietekmi uz epoksīda sveķu un ONC nanokompozītmateriāla mehāniskajām īpašībām atkarībā no ONC masas koncentrācijas. Darba gaitā ir izveidoti jauni epoksīda sveķu un ONC nanokompozīta paraugi vairākās masas koncentrācijās. Paraugi testēti, veicot kvazistatiskās vienass stiepes eksperimentus līdz parauga sabrukšanai. Blīvums noteikts ar hidrostatiskās svēršanas metodi. Mitruma ietekmes novērtēšanai uz nanokompozīta mehāniskajām īpašībām izmantoti tādu pašu epoksīda sveķu paraugi, kas 32 mēnešus tika turēti 29% un 90% atmosfēras mitrumos. Tika nomērītas un salīdzinātas paraugu elastības moduļa un blīvuma vērtības. Eksperimenti veikti istabas apstākļos. Noteikts, ka mitrums samazina epoksīda sveķa un ONC nanokompozītu elastības moduļu vērtības par 15%-20%, taču ONC koncentrācijas ietekme ir niecīga.

Bachleor thesis aim is to determine effect of moisture on epoxy resin and CNT nanocomposite mechanical properties in relation to CNT mass concentration in sample. Samples of epoxy resin and nanocomposite were made in different CNT mass concentrations to determine the effect of moisture. Quasistatic single axis tensile experiments till complete sample breakdown were applied. Density of samples was determined using hydrostatic weighing method. To evaluate the impact of moisture on nanocomposite mechanical properties samples kept in 29% and 90% humidity were used. Density and Youngs modulus of all samples was measured and compared. Experiments were done in room temperature. It is determined that moisture decrease values of elastic modulus by 15-20%, but CNT concentration does not have significant effect on epoxy resin and CNT nanocomposite.
Effects of moisture on epoxy resin/carbon nanotube composite materials physical properties
Keywords: Fizika; epoksīda sveķi; oglekļa nanocaurulītes; mehāniskās īpašības; nanokompozīts