Vadlīnijas dendroloģisko parku turpmākai attīstībai - Erdmane, Inga (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā ir izstrādātas vadlīnijas dendroloģisko vērtīgo parku plānošanai. Darbā ir apskatīti 15 dendroloģiski vērtīgi parki un detāli ir analizēti seši aizsargājami dendroloģiskie dendroloģiski vērtīgi parki. Darbā norādīts, ka daudzi no dendroloģiski vērtīgiem parkiem, pašreiz netiek apsaimniekoti, tajos nav atbilstošu dendroloģisko vērtību un tie vairs neatbilst aizsargājamas teritorijas statusam. Balstoties uz darbā veikto izpēti, tai skaitā apsekojot parkus dabā, darbā ir dots priekšlikums diviem dendroloģiski vērtīgo parku plānošanas un attīstības virzieniem, padarot kopējo sistēmu pēc iespējas saprotamāku. Atslēgas vārdi: dendroloģiskie stādījumi, cilvēku veidoti dendroloģiski vērtīgi parki, vadlīnijas dendroloģiski vērtīgu parku attīstībai.

The master's thesis has developed guidelines for planning dendrologically valuable parks. Whithin this thesis 15 dendrologically valuable parks are examined and six protected dendrologically valuable parks are analyzed in detail. The research indicates many of the dendrologically valuable parks currently are not managed, do not have adequate dendrological value and no longer qualify as a protected areas. The research done within the thesis, including surveying parks in the nature, concludes with two proposals of planning and development directions for dendrologically valuable parks making the common system as understandable as possible. Keywords: dendrological plantations, man-made dendrologically valuable parks, guidelines for the development of dendrologically valuable parks.
Guidelines for future development of dendrological parks
Keywords: Arhitektūra; dendroloģiskie stādījumi; cilvēku veidoti dendroloģiski vērtīgi parki; vadlīnijas dendroloģiski vērtīgu parku attīstībai; dendroloģiski vērtīgi parki