Izdegšanas sindroms un uzvedības stils konfliktsituācijās tirdzniecībā strādājošiem menedžeriem un pārdevējiem - Dorošenko, Karolīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījumā piedalījās pārdevēju grupa(30) un menedžeru grupa(30),kas strādā dažādās veikalos un firmās Rīgā.Šajā darbā ir divi pētījuma jautājumi: 1.Vai pastāv saistība starp izdegšanas sindromu un uzvedības stiliem konfliktsituācijās abās grupās? 2.Vai pastāv atšķirības izdegšanas sindromā un konfliktsituācijās starp menedžeriem un pārdevējiem? Lai atbildētu uz pētījuma jautājumiem tika izvēlētas divas metodikas:1.Maslačas izdegšanas aptauja.Vispārīgā aptauja.(Maslach, Jackson, & Leiter,1996).Latvijā metodi adaptējusi Daiga Caune, 2004); 2.Konfliktsituācijas risināšanas stratēģiju noteikšanas skala(Thomas – Kilmann, 1977). Adaptētā versija (A. Lūka,2007).Salīdzinot grupas-tika izskaitļotas statistiski nozīmīgas atšķirības izdegšanas sindromā un konfliktsituācijās starp grupām. Pastāv statistiski nozīmīga negatīva saistība starp faktoriem “Cinisms” un “Konkurence”.

The research involved two groups of respondents. The seller group (30) and manager group(30), who work in different shops and firms in Riga.There are two research questions in my work:1.Is there a connection between burn-out syndrome and behavioural styles in two groups during conflict situations? 2.Are there differences in burn-out syndrome and in conflict situations between managers and salespeople? To answer the research questions two methodologies were chosen:1. Maslach’s burn-out questionnaire.General questionnaire.(Maslach,Jackson & Leiter,1996).Daiga Caune has predigested this methodology in Latvia,2004);2.Scale of determination of conflict solving strategies(Thomas–Kilmann,1977).Predigested version(A.Lūka,2007).Significant differences in burn-out syndrome and in conflict situations were calculated statistically between groups while comparing them.There is a statistically significant negative connection between "Cynicism" and "Competition" factors.
The burn-out syndrome and the behavioural style of working managers and shop-assistants in conflict situations regarding trade
Keywords: Psiholoģija