Latvijas un Krievijas politisko un ekonomisko attiecību savstarpējā mijiedarbība - Svilāns, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Latvijas un Krievijas politisko un ekonomisko attiecību savstarpējā mijiedarbība” ir atsevišķi aplūkotas Latvijas un Krievijas ekonomiskās un politiskās attiecības laika posmā no 2003.gada līdz 2012.gadam. Maģistra darba mērķis ir izpētīt ekonomisko un politisko attiecību savstarpējo mijiedarbību un noteikt vai ir saskatāma korelācija starp šīm valstu attiecību dažādajām prizmām. Mērķa sasniegšanai, pirmkārt, ir pētītas Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības no 2003.gada līdz 2012.gadam, īpaši pievēršot uzmanību preču eksportam un importam uz/no Krieviju. Kā arī atsevišķi aplūkojot investīciju plūsmu abos virzienos. Ekonomiskās nodaļas ietvaros ir izveidoti grafiski attēli, kas palīdz izprast attiecību tendenci un noteikt attiecību augstākos un zemākos punktus. Otrkārt, mērķa sasniegšanai ir pētītas Latvijas un Krievijas politiskās attiecībās laika posmā no 2003.gada līdz 2012.gadam, izdalot trīs galvenos politisko attiecību virzienus – vizīšu un tikšanos skaitu

In the master thesis „Correlation between Latvian and Russian mutual political and economic relationship”is separately examined economic and political relations between Latvia and Russia from year 2003 to year 2012. The target of master thesis is to examine the economic and political relations mutual correlation and determine is there is visible correlation between these two different prisms. In addition there is examined flow of investment in both directions. In aim of achieve the target, firstly, is examined Latvian and Russian economic relation from year 2003 to 2012, mainly focusing on export and import of goods from/to Russia. In the frame of economic chapter there are made graphical illustrations that helps to understand relation’s trend and to determine the highest and the lowest points in economic relations. Secondly in aim to achieve the target there are examined Latvian and Russian political relations from year 2003 to 2012, there are divided three main political relation’s
Correlation between Latvian and Russian mutual political and economic relationship
Keywords: Ekonomika