Pozitīvas uzvedības veicināšana 5-6 gadus veciem bērniem izmantojot sižeta lomu rotaļas - Alberta, Ieva (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarbs „Pozitīvas uzvedības veicināšana 5-6 gadus veciem bērniem izmantojot sižeta – lomu rotaļas” ir izstrādāts, lai izpētītu, kādas uzvedības problēmas ir bērniem PII X un rastu veidu, kā tās risināt, izmantojot sižeta – lomu rotaļas. Diplomdarba autors ir Ieva Alberta, darba vadītāja Dr. paed. Linda Daniela. Izvirzīti četri uzdevumi: teorētiski analizēt pozitīvas uzvedības veidošanos 5-6 gadus veciem bērniem, izmantojot sižeta - lomu rotaļas, analizēt uzvedības izpausmes 5-6 gadus veciem bērniem, veikt pedagoģisko izmēģinājumdarbību, analizēt iegūtos rezultātus. Darbam izvirzīta hipotēze: mērķtiecīgi atlasot un organizējot sižeta – lomu rotaļas, var tikt sekmēta pozitīvas uzvedības veidošanās 5-6 gadus veciem bērniem. Darbam ir anotācija, ievads, teorētiskais un praktiskais izklāsts, nobeigums un izmantotās literatūras saraksts. Atslēgvārdi: •Pozitīva uzvedība; •Novērojums; •5-6 gadus veci bērni.

The qualification work’s theme is „To stimulate the positive well – mannered for children 5-6 years old to use the role plays?” There is research about well – mannered problems to children in pre-school X and find to way how its developed using the role plays. The author is Ieva Alberta, the leader is Dr. Paed. Linda Daniela. There are 4 tasks: •Theoretical analyze for positive well – mannered to children 5-6 years old; •To analyze well – mannered to make know to children 5-6 years old; •To do pedagogical work with children; •To analyze the results. There is hypothesis: purposeful to select and organized the role plays, we can progressed the positive well – mannered for children 5-6 years old. There is annotation, introduction, theoretical and practical parts, conclusion and list of literature. The key-words: •The positive well- mannered; •Observation; •Children 5-6 years old.
Promotion of positive behaviour using role play scenes for 5-6 years old children
Keywords: Pedagoģija