Standartizēti izteiksmes līdzekļi pārvaldes dokumentos - Kalēja, Laura (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā aplūkoti standartizēti izteiksmes līdzekļi pārvaldes dokumentos. Darba mērķis ir noskaidrot, kādi ir plašāk sastopamie standartizētie izteiksmes līdzekļi latviešu valodā. Darbs ir strukturēts četrās nodaļās. Pirmajā nodaļā tiek teorētiski apskatīti svarīgākie stilistikas jautājumi, īpašu uzmanību pievēršot lietišķajam stilam. Otrajā nodaļā tiek aprakstīta pārvaldes dokumentu sistēma Latvijā un līgumam kā biežāk sastopamajam pārvaldes dokumentam. Ekscerpētais materiāls ir dažādi līgumi, kuros sastopama juridiskā valoda. Darba trešajā nodaļā standartizācija tiek aplūkota praktiski struktūras, ortogrāfijas un grafēmikas, leksikas un gramatiskajā aspektā. Ceturtajā nodaļā standartizācija tiek apskatīta no valodas kultūras viedokļa. Bakalaura darba beigās apkopoti galvenie secinājumi. Atslēgvārdi: lietišķais stils, juridiskā valoda, standartizācija, valodas kultūra

The Standardized Language Means are being examined in this paper. The aim of thesis has been to explore the most frequent used standardized language means in Modern Latvian. The paper is structured in four chapters. First chapter is focused on stylistics basic problems, special attention is focused on official business style. Second chapter focuses on Administrative Documents system in Latvia and contract as one of the Administrative Documents. The material of the bachelor`s thesis consists of contracts which based on legal language. In the third chapter focused standardization is described practically in structure, orthography and graphemics, lexis and grammar aspect. The fourth chapter is about standardization and culture of language. Key words: official business style, legal language, standardization, culture of language.
Standardized Language Means in Administrative Documents
Keywords: Filoloģija