Dažādi uzdevumi matemātikā 7.klasei, kas palīdz sasaistīt matemātiku ar citiem mācību priekšmetiem - Gasjūne-Pavāre, Guna (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba tēma ir aktuāla ieviešot jauno mācību standartu, lai palīdzētu skolēniem sasaistīt matemātikas mācību priekšmetā apgūto ar citiem mācību priekšmetiem. Pētījuma mērķis ir izveidot dažādus uzdevumus 7.klasei matemātikā, kuri palīdz skolēniem sasaistīt matemātikā apgūtās zināšanas ar citiem mācību priekšmetiem. Darba galvenie uzdevumi ir:  izpētīt 7. klases matemātikas tēmu saistību ar citiem mācību priekšmetiem;  izpētīt 7. klases mācību materiālus, kas palīdz saistīt kā dažādus mācību priekšmetus, tā sadzīviskas situācijas ar matemātiku kā mācību priekšmetu;  izstrādāt un aprobēt 7. klasei uzdevumu komplektu, kas palīdz izprast starppriekšmetu saikni. Darba rezultātā ir izstrādāts uzdevumu komplekts, ko izmantot matemātikas stundās 7. klasei, kā papildus materiālu tematu apguvei.

The theme of the work is actual in introducing the new learning standard with a help for students to link what they have learned in Mathematics with their knowledges in other subjects. The aim of the research is to create a variety of mathematical tasks for the 7th grade. They could help students to connect the knowledge acquired in Mathematics with other subjects. The main tasks of the work are:  to study the connection of the topic of Mathematics with other subjects in the 7th grade;  to study the existing teaching materials for the 7th grade that help to connect different subjects or everyday situations with the subject of Mathematics;  to develop and test a set of tasks for the 7th grade, which helps to understand the interdisciplinary connection. The result of the work - the set of tasks for using in lessons of Mathematic for the 7th grade has been developed. It cpuld be used as additional material for learning topics.
Various tasks in mathematics for 7th grade, which helps to connect mathematics with other subjects
Keywords: Pedagoģija; starppriekšmetu saikne; uzdevumi; matemātikā; 7.klase