Anglicismu dinamika vācu valodā, pamatojoties uz ziņu žurnālu "Der Spiegel" - Berlina, Polina (Latvijas Universitāte, 2023)
Šī pētnieciskā darba tēma ir anglicismu pētīšana vācu valodā dažādās cilvēku darbības jomās. Šī darba mērķis ir noteikt anglicismu dinamiku ar elektroniskā ziņu žurnāla „Der Spiegel“ palīdzību, salīdzinot 2000. ar 2022. gadu. Mērķa sasniegšanai tika izpētīti 120 raksti sporta, ekonomikas un tīkla jomā, lai salīdzinātu anglicismu izmantošanu vācu valodā ar 22 gadu starpību, kā arī starp atrastajiem anglicismiem tika veikta pārbaude par to integrācijas pakāpi vācu valodā. Pētījuma rezultāti rāda, kā anglicismi attīstījušies ilgākā laika posmā, kādu iemeslu dēļ tie sākuši parādīties vācu valodā un kā tie tiek integrēti vācu valodā.

The topic of this work is to research anglicisms in the German language in different spheres of human activity. The goal of this work is to determine the dynamics of anglicisms using the electronic news magazine „Der Spiegel“ for the years 2000 and 2022. In order to achieve the goal, 120 articles in the areas of sports, economics and network were researched to compare the using of anglicisms in German with a difference of 22 years, and the integration degree of the detected anglicisms in German was checked. The research results show how anglicisms have developed over a long period of time, for what reasons they began to appear in German, and how they are being integrated into the German language.
Dynamics of Anglicisms in German based on the news magazine "Der Spiegel"
Keywords: Valodniecība; Anglicismi; dinamika; integrācija; .