Koplietota kalendāra ieviešana uzņēmumā - Smilga, Signe (Latvijas Universitāte, 2012)
Jebkura uzņēmuma veiksmīgas darbības pamatā ir lietderīga laika izmantošana, kuras realizēšanai nepieciešams veikt uzņēmuma darbu plānošanu. Bieži vien uzņēmumos netiek nodrošināta centralizēta datu apmaiņa starp darba devēju un darbinieku un tas rada risku, ka noteiktie uzdevumi netiek veikti kvalitatīvi un noteiktajā laikā. Lai risinātu šādas problēmas, daudzu uzņēmumu vadītāji spiesti meklēt kvalificētus speciālistus šādas darbu plānošanas programmatūras izstrādei vai arī iegādāties kādus no komerciālajiem risinājumiem, visbiežāk abos no minētajiem variantiem uzņēmumu vadība saskaras ar augstām izmaksām par programmatūras izstrādi, ieviešanu un apkalpošanu, pilnībā izslēdzot iespējas lietot kādu no bezmaksas risinājumiem. Darbā tiks apskatīta risinājuma uzstādīšana, ieviešana, drošība, uzturēšana un atjaunināšana.

Any company's success is based on effective use of time, which requires working by strictly detailed plan. Often companies do not provide a centralized data exchange between employers and employees, and it pose a risk that the tasks are not executed qualitative and on time. To solve such problems many companies are forced to search qualified professionals, to plan that kind of software or they need to buy expensive commercial solution. The companies exclude opportunities for using some of the free software. The paper explores a solution to installation, implementation, security, maintenance and updating.
Shared calendar implementation in a company
Keywords: Datorzinātne