"McDonald's" lietotnes uzlabošanas iespējas - Jegorova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “McDonald’s” lietotnes uzlabošanas iespējas”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt esošo “McDonald’s” mobilo lietotni, izstrādāt priekšlikumus kā uzlabot lietotni, lai vairāk pievērst uzmanību lietotnei un vēl vairāk palielināt klientu skaitu. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļa tiek analizēta SIA “Premier Restaurants Latvia”, uzņēmuma biznesa procesi un lietotnes ietekme uz tiem. Otrajā nodaļā tiek raksturota esošā mobilā lietotne un analizēti lietotnes statistiskie dati. Trešajā nodaļā tiek analizēta cilvēku aptauja par “McDonald’s” lietotnes uzlabošanas iespējam. Ceturtajā nodaļā tiek izvirzīti priekšlikumi “McDonald’s” mobilās lietotnes uzlabošanā. Bakalaura darba noslēguma daļā tiek sniegti secinājumi par darbā izstrādātajiem pētījumiem. Bakalaura darbs sastāv no 70 lpp, 14 grafiskiem attēliem, 5 tabulām un 1 pielikuma.

Bachelor thesis topic is “Options for improving the Mcdonald's application”. Bachelor thesis aim is to explore the existing “McDonald’s” application, develop suggestions on how to improve the app, so it has more attention from clients and further it can increase the number of customers even more. Thesis consists of 4 chapters. The first chapter analyzes SIA “Premier Restaurants Latvia”, the company's business processes and the impact of the application on them. The second chapter describes the existing mobile application and analyzes the application statistics. The third chapter analyzes a survey results about how “McDonald’s” application can be improved. The fourth chapter makes suggestions on how to improve “McDonald’s” application. Bachelor thesis consists of 70 pages, 14 images, 5 tables and 1 appendix.
Options for improving the "McDonald's" application
Keywords: Vadībzinātne; “McDonald’s”; mobilā lietotne, mobile application; uzlabošanas iespējas, application improvements; klienti, customers; lietotāji, users