Prioritāšu mehānisma izmantošana analītisku algoritmu testēšanā - Baiža, Ilga (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbs veltīts sarežģītu algoritmu izpildes testēšanai sistēmas uzturēšanas laikā. Lietotājam, kurš nav IT speciālists, ir nepieciešams pārliecināties, ka algoritms, veicot datu atlasi un analīzi, korekti tos interpretē, un algoritma aprēķina rezultāts ir pareizs. Darbā tiek apskatīta resursu vadības sistēmas Horizon patēriņa starpības sadales koeficienta analīze. Izveidots algoritma apraksts un blokshēmas. Tiek piedāvāts problēmu atrisināt ar starprezultātu izvadi izmantojot prioritāšu mehānisma palīdzību. Risinājums pielietots patēriņa starpības sadales koeficienta analīzei, atzīmējot starprezultātu izvades punktus atbilstoši noteiktajām prioritātēm. Analizējot klientu pieteikumus, autors secināja, ka starprezultātu izvade izmantojot prioritāšu mehānismu uzlabotu sistēmas lietotāju izpratni par algoritma darbību.

Work is dedicated to complex algorithm execution testing in system’s maintenance time. User, who is not an IT professional, needs to make sure that the algorithm through data selection and analysis interprets them correctly and the result of the algorithm is correct. Work examines resource management system’s Horizon consumption difference distribution coefficient analysis. Algorithm’s description and flowcharts have been made. It is proposed to solve the problem with intermediate output using priority mechanism. The solution has been applied to consumption difference distribution coefficient analysis, noting the intermediate output points in accordance with the priorities set out. Analyzing customer applications author concluded that the intermediate output using priority mechanisms would improve user awareness of the algorithm operation.
Priorities in debugging for analytic algorithms
Keywords: Datorzinātne; testēšana; prioritāšu mehānisms; nekustamo īpašumu pārvaldība; algoritmi