Baltijas valstu mazo un vidējo uzņēmumu finanšu atbalsta instrumentu salīdzinājums ar Eiropas Savienības valstu praksi - Krivenko, Katrina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā ir apkopota informācija par sešu Eiropas Savienības valstu nacionālā līmeņa atbalsta programmām maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU). Baltijas valstu (Latvija, Lietuva un Igaunija) programmas ir apskatītas un salīdzinātās ar Eiropas Savienības “vecās” ekonomiskās zonas līdervalstu (Vācija, Francija un Lielbritānija) programmām, lai novērtētu to pielietojamību konkrētās valsts līmenī un atrast labāko un piemērotāko praksi, ko var pielietot Latvijas ekonomikas un tirgus apstākļos. Eiropas Savienības valstīs vidējais MVU procentuālais rādītājs pārsniedz 99% no visu uzņēmumu skaitļa valstīs, kas nosaka tēmas aktualitāti un nepieciešamību analizēt apkārtējo Eiropas Savienības valstu pieejas un piemeklēt risinājumu veiksmīgākai Latvijas MVU ekonomikas, nodarbinātības un pievienotās vērtības attīstībai nākotnē.

Bachelor’s thesis summarizes information about six European Union countries’ national support programs for small and medium-sized enterprises (SME). Baltic States’ (Latvia, Lithuania and Estonia) programs are reviewed and compared to European Union “old” economic zone leading countries’ (Germany, France and Great Britain) programs in order to assess the applicability of the specific program at national level and find the best and most appropriate practices that can be applied to Latvian economic and market conditions. The average SME percentage in European Union countries exceeds 99% of the total number of commercial legal bodies in the countries, that determines the topicality of the subject and the need to analyze surrounding European Union countries’ approaches and to suggest solution for Latvian SME successful economic, employment and added value development in the future.
The Baltic countries’ small and medium - sized enterprises financial assistance instrument comparison with European Union countries’ practice
Keywords: Ekonomika; Mazie un vidējie uzņēmumi; Iesācējuzņēmumi; Finanšu instrumenti; Investīcijas; Nacionālās atbalsta programmas