Latviešu sadzīves dziedāšana kā populārās kultūras daļa - Svikle, Evija (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darba nosaukums ir „Latviešu sadzīves dziedāšana kā populārās kultūras daļa”. Darbā aplūkotas sadzīves dziedāšanas ietekmes sfēras, sadzīves dziedāšanas repertuāra avoti – ziņģes, tautasdziesmas, populārā mūzika, salīdzināts latviešu un emigrācijā dzīvojošo latviešu sadzīves dziedāšanas repertuārs, attieksme pret dziedāšanu. Autore izmantojusi Nacionālās mutvārdu krātuves materiālus, lai pētītu sadzīves dziedāšanas kontekstu, repertuāru, tā ietekmes avotus Latvijā un emigrācijā dzīvojošo latviešu vidū. Maģistra darba mērķis ir atrast piemērotāko veidu kā teorētiski raksturot līdz šim nedefinēto, amorfo mūzikas kultūras parādību – sadzīves dziedāšanu. Maģistra darba hipotēze: sadzīves dziedāšana daļēji pārmantojusi tradicionālās kultūras vakarēšanas iezīmes, modernizējot repertuāru. Atslēgvārdi: sadzīves dziedāšana, populārā kultūra, populārā mūzika, tradicionālā mūzika

The title of master work is “Latvian Social Singing as Part of Popular Culture”. There are discussed spheres of influence of social singing, sources of repertoire of social singing – ziņģes, folk songs, popular music, compared repertoire of social singing and attitude to singing of Latvians and emigrated Latvians. Author of the master work has used materials of National Oral History project to research context of social singing, repertoire, sources of influence in Latvia and Latvians who live in exile. The purpose of master work is to find appropriate aspect to describe theoretically till now undefined, formless phenomenon of musical culture – social singing. The hypothesis of master work: social singing has partly inherited features of Latvian traditional “vakarēšana”, making the repertoire more modern. Key words: social singing, popular culture, popular music, traditional music
Latvian Social Singing as Part of Popular Culture
Keywords: Filoloģija