Latvijas Universitātes saimniecības dienesta viesnīcas pašfinansešanās iespējas - Reča, Agita (Latvijas Universitāte, 2009)
Šinī diplomdarbā varēs iepazīties ar Latvijas Universitātes Saimniecības daļas darbu. Latvijas Universitātē ir vairākas fakultātes, institūti un studentu dienesta viesnīcas, botāniskais dārzs, astronomiskā observatorija, rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava „Babīte” u.c. Visās Universitātēs ir aktuāla tēma par studentu dienesta viesnīcas nerentablo darbu. Fakultātes, nelabprāt, grib piešķir līdzekļus dienesta viesnīcas daļējai uzturēšanai. Latvijas Universitātes studentu dienesta viesnīcas nenoliedzami ir sarežģīti pētījuma objekti, jo arī valsts sniedz ļoti mazu atbalstu, lai varētu tās uzturēt, bez liekām problēmām, kas tiek saistītas ar finansēm. Diplomdarbā finansiālais izpēte tiek veikta periodā par 2007. gadu un plānotais situācijas apraksts par 2008. gadam. Tā, kā Latvijas Universitāte ir budžeta iestāde, tad arī studentu dienesta viesnīca paliek zem universitātes jumta, bet tiek izskatīta iespēja ar finansēm rīkoties patstāvīgi.

In this Diploma work You can get information about Ecanomical part`s work of University of Latvia. There are several fakulties, institutes and student`s hostel, Botanical garden, astronomikal observatory, selektional and experimental station „Babīte” e.t.c. There is a actual problem in all the Universities which is conected with irrentability of student`s hostel`s work. Faculties aren`t eager to give financial support for hostel management. During the research work author has found a loto f problems wich are connected with the hostels of University of Latvia becouse also the government gives a very few support for solving the financial problems. The financial research is done about year 2007 and there is given a description of planned situation of year 2008. As University of Latvia is a budget institution, it is responsible for the hostel is but there is a possibility that the hostel in future could use their finances independently.
Official hostel of Latvian University self-financing possibility
Keywords: Finanšu menedžments