Materiāls par lineāru vienādojumu risināšanu matemātikas skolotājiem, kas strāda 7. klases - Rodina, Veronika (Latvijas Universitāte, 2024)
Pētījuma mērķis ir izveidot materiālu 7. klases matemātikas skolotājiem ar atgriezeniskās saites uzdevumiem atbilstoši Skola2030 matemātikas mācību programmas parauga sasniedzamiem rezultātiem par lineāru vienādojumu risināšanu. Pētījuma izlasi veidoja 56 skolēni vecumā no 13 līdz 15 gadiem. Pētījumā tika izmantots bakalaura darba ietvaros izstrādātais materiāls, atgriezeniskās saites uzdevumi, nobeiguma pārbaudes darbs un pirmspētījuma diagnostikas darbs, kas tika izveidoti atbilstoši Skola2030 matemātikas mācību programmas parauga sasniedzamiem rezultātiem. Lai secinātu, ka izstrādātais materiāls uzlaboja skolēnu sniegumu vajag aprobēt materiālu vēl vairākās klasēs un skolās vismaz divu gadu laikā, lai arī secinātu par ilgtermiņa atmiņu.

The aim of the study is to create material for 7th-grade mathematics teachers with feedback tasks according to the achievable results of the Skola2030 mathematics curriculum sample on solving linear equations. The sample consisted of 56 students aged 13 to 15 years. The study used material developed as part of the bachelor thesis, feedback tasks, a final assessment, and a pre-study diagnostic test, all created in accordance with the achievable results of the Skola2030 mathematics curriculum sample. To conclude that the created material improved students' performance, the material needs to be tested in more classes and schools over at least two years to make conclusions about long-term memory.
Material on solving linear equations for mathematics teachers who teach 7th grade
Keywords: Izglītības zinātnes; lineārs vienādojums; atgriezeniskās saites uzdevums; Skola2030 programmas paraugs; linear equation; feedback task